WinPhone.bg Форум
https://winphone.mobility.bg/forum/

Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи
https://winphone.mobility.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=59
Страница 1 от 1

Автор:  Bloody [ 04 Мар 2011, 11:41 ]
Заглавие:  Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи

Oбиколен метод за регистрация на акаунт за разработчици за Windows Phone 7 докато България не бъде добавена официално в списъка с поддържани държави. Цитирания по долу метод е открит от Емил Калчев, споделете коментарите си дали процедурата е сработила и при вас ако я изпробвате:

Цитат:
Пиша тази тема в цел да помогна и на други девелопъри които искат да публикуват софтуер за WP7 но поради това, че нашата скъпа държава не е на картата на Майкрософт това е невъзможно (за сега). Ето как аз се сдобих с акаунт:

Помислих си а дали не е възможно да се регистирам с Българската си карта като избера Гърция като страна - за мое учудване всичко мина гладко и за 2 дни се сдобих с dev account.

Ето стъпките които направих.

1. Регистирах си email в hotmail като избрах адрес в Гърция - просто в google maps избрах някакъв адрес в Солун. Малко е неудобно, защото получаваш писма на гръцки но google chrome ги превежда перфектно на Български. Може би ако email-a е Български може пак да стане.

2. Регистирах се на app hub с гръцкия си емайл като избрах отново Гърция като страна и отново с произволния адрес с който си регистрирах емайла.

3. Стигнах до момента с плащането на 99$ annual developer fee - въведох номера на Българската си VISA Electron издадена от SG Express Bank

4. Стана!!!

5. Стигнах обаче до следващата страница където трябва да се въведе банкова сметка на която Майкрософт трябва да превежда парите ти, който печелиш от продажба и реклама. Това не е бакова карта, а номер на сметка - IBAN и SWIFT код. Тъй като смятам да пускам мойте приложения с реклами на трети лица, а не от Майкрософт - това не съм го попълвал, защото практически не смятам да получавам пари от Майкрософт. Смятам да използвам Smaato за рекламите а те работят с paypal и нямат нищо общо с тази регистрация. Ако някой успее да въведе данни за БГ IBAN/SWIFT и да получи пари на тази сметка моля да пише на емайла ми или тук във форума.

6. Въпреки че регистрацията приключи това не е всичко. Тази регистрация просто приема данните ти които после трябва да бъдат проверени от една компания наета от Майкрософт която трябва да ти провери данните, които си въвел и да гарантира, че това което си написал в вярно и нямаш задни мисли на талибнаски терорист. Компанията се казва GeoTrust и след регистрацията те се свързват с тебе като изкат от тебе снимка на личната ти карта или шофьорската ти книжка. Разбира се това е ключовия момент и като не те одобрят - край. Пратих копие на сканираната ми лична карта по емайл. Очаквах верификацията да отнеме месец, защото бях чел по форумите, че хората чакат много много дълго, а GeoTrust работя бавно. След няколко часа получих писмо от GeoTrust, че снимката на личната ми карта закривала някакъв текст от сканирания документ към които беше прикачена и да изпратя на ново документа със сканираното копие на отделен лист. Направих го. Това беше вчера 2ри март. Днес на 3ти март сутринта получих писмо че акаунта ми е одобрен, регистрирах си телефона като dev device и успях да си пусна приложенията на него.

Това е което направих. Успех на другите които ще се борят като мен.

за контакт: ekalchev@hotmail.com , ekalchev.blogspot.com

Автор:  mladen [ 10 Мар 2011, 10:06 ]
Заглавие:  Re: Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи

Изпратих сканирания документ днес. Сега чакам одобрение от GeoTrust.

EDIT: Снощи ми пратиха мейл, че всичко е ок и са ми активирали акаунта. Вече ще си имам отключен телефон дори и след ъпдейта. (happy)

Искам да попитам само, защото някъде бях чел, че девелъпърския акоунт за студенти по dreamspark важи само за една година. Някой знае ли дали е така?

Автор:  PreslavMilev [ 25 Фев 2012, 00:03 ]
Заглавие:  Re: Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи

А има ли някакъв начин да не плаштам $99 ? Понеже съм на 16години, а на наще едва ли ще им се дават.

Автор:  Tonyco [ 05 Мар 2012, 13:05 ]
Заглавие:  Re: Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи

Еми има упоменато е на много места: http://www.chevronwp7.com/ тука само $ 9 ще платиш и после си безгрижен само дето в момента временно отново не продават отключвалки :) ще трябва да чакаш.

Автор:  PreslavMilev [ 05 Мар 2012, 23:49 ]
Заглавие:  Re: Регистрация на Developer Account за WP7 за Българи

Tonyco написа:
Еми има упоменато е на много места: http://www.chevronwp7.com/ тука само $ 9 ще платиш и после си безгрижен само дето в момента временно отново не продават отключвалки :) ще трябва да чакаш.


Аз попитах за developer account, а не за официално отключване на телефона.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/