Nokia постави началото на нов стандарт във фотографирането със смартфон с представянето на Nokia Lumia 1020, отличаващ се с 41-мегапикселов сензор от второ поколение. За разлика от всички смартфони на пазара до момента, Nokia Lumia 1020 преоткрива зуум функцията и позволява на хората да откриват повече детайли, отколкото окото може да види. С помощта на иновативната технология PureView на Nokia и оптичната стабилизация на изображението, устройството е заснема едни от най-ярките и ясни изображения, които могат да предложат днешните цифрови фотоапарати.

С помощта на новата функция за двойно улавяне (dual capture), Nokia Lumia 1020 осигурява безкрайни възможности за редактиране на 38-мегапикселовите снимки с висока резолюция, но създава и 5-мегапикселови изображения, които лесно могат да се споделят в социалните мрежи чрез Windows Phone 8.

NOKIA Lumia 1020 предлага двуядрен 1.5 GHz чипсет на Qualcomm, 2 GB RAM и 32 GB „потребителска памет“ (7GB безплатни на SkyDrive). Екранът е 4.5″ AMOLED с разделителна способност 1280 х 720 и покритие Gorilla Glass 3. Освен основна 41MP камера, смартфона предлага и лицева камера 1.2 MP.

41-мегапикселовия сензор на Nokia Lumia 1020 се отличава с Zeiss оптика с шест прецизни лещи, както и оптична стабилизация на изображението, която осигурява кристалночисти изображения дори в условия на ниска осветеност. Той прави ясни видео клипове със стерео звук дори и по време на най-шумните концерти, благодарение на функцията Nokia Rich Recording, която улавя шест пъти по-високи нива на звуково налягане в сравнение със стандартните микрофони на смартфоните.

Продажбите на Nokia Lumia 1020 ще започнат първо в САЩ през юли 2013 г.. Очаква се устройството да бъде достъпно в Китай и основните европейски пазари още през това тримесечие. Nokia ще предлага и ексклузивен вариант на устройството с Telefonica на избрани европейски и латиноамерикански пазари. Nokia Lumia 1020 ще се предлага в жълт, бял и черен цвят.

Тагове:
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *