Наскоро обявената обновена версия на Lumia 920, модела Lumia 925 съвсем скоро ще започне да се предлага на европейският пазар. Първата държава, която ще има тази чест е Германия, но доста бързо след Германия апарата ще се появи и в други държави, като например Испания, Италия и разбира се Великобритания. Първият оператор, който ще въведе Lumia 925 в Германия ще е Vodafone.

 

Наред с Европа, от NOKIA искат да покорят и още един, доста по-голям пазар – китайския. Специално за Китай ще бъде предложена Lumia 925T, която също ще бъде базирана на Windows Phone 8.1. Останалите спецификации на модела Lumia 925 включват двуядрен чипсет на Qualcomm с ядра Krait (на 1.5 GHz), 1 GB RAM и 32 GB потребителска памет (само за модела на Vodafone, иначе стандартно апарата ще се предлага с 16 GB), но без допълнителен слот за карти microSD. Екранът е 4.5″ AMOLED ClearBlack с резолюция 720p и Gorilla Glass 2.

Очакваната стартова цена е около 470 евро за Европа и 600 $US за Северна Америка. Това обаче са официалните клиентски цени, които ще претърпят много изменения при взимането на апарата с договор или друг тип „свързаност“ с мобилният оператор.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *