Един от недостатъците, ако може да се нарече така, на мобилните телефони с операционна система Windows Phone 7 е, че стандартно нямате възможност да качвате собствени музикални тонове (ringtones). Това означава, че по подразбиране трябва да разчитате само на предварително качените стандартни за телефона музикални тонове и евентуално ако дадения производител или мобилен оператор, които ви е предложил телефона е добавил допълнително такива. И макар че може би от Microsoft ще добавят официална възможност за потребителски музикални тонове след ъпдейт на телефона и на Zune софтуера, вие ще трябва да разчитате на малко заобиколен метод за прескачане на това ограничение.

Става дума за използването на програмата ChevronWP7 Ringtones, която след отключването на устройството с помощта на ChevronWP7 ви дава възможност да качвате и използвате до 5 собствени музикални тона на телефона без никакви грижи. Имайте предвид, че няма да може да използвате тази програма, ако все още не сте отключили своето устройство, защото потребителските музикални тонове се пращат на телефона под формата на неофициално приложение. Ето и какви са инструкциите за използване на програмата за качване на ваши потребителски рингтонове на телефона:

– Първо подгответе музикалните тонове, които искате да качите на телефона – максимум до 5 файла, като те трябва да са конвертирани в WMA (Windows Media Audio) аудио формат с 48 KHz честота. Ако музикалните файлове не отговарят на тези изисквания няма да могат да бъдат използвани.
– Ако имате файловете в MP3 или MP4 формат, то лесно можете да ги конвертирате в WMA с помощта на редица безплатни конвертори, като например Media Coder и други, защото както стана вече дума телефона не може да възпроизвежда музикални тонове директно от MP3 формат например.
– Стартирайте програмата ChevronWP7 Ringtones, щракнете на бутона Browse и изберете музикалните тонове, които искате да качите на телефона си (максимум 5), след което натиснете бутона Build ringtone XAP.
– Програмата ChevronWP7 Ringtones ще създаде файла ChevronWP7.Ringtones.xap, който съдържа пакетирани избраните тонове под формата на приложение за тяхното активиране. Необходимо е този XAP файл да бъде качен на телефона с помощта на Deployment Tool-а от пакета Windows Phone Developer Tools или някое от алтернативните приложения за качване на неофициален софтуер на отключени телефони.
– След качването на XAP файла с ринготоновете на телефона е необходимо да стартирате от списъка с програми в телефона приложението ChevronWP7 Ringtones (не софтуера на компютъра ви!), за да може качените музикални тонове да бъдат добавени в списъка с наличните за използване.
– Вече можете да посетите опциите на телефона (Settings), да отворите System панела и от него да стартирате ringtones & sounds настройките, където от ringtone менюто да изберете някои от качените от вас потребителски музикални тонове да се използва за индикация при позвъняване.

За да изтеглите приложението за музикални тонове ChevronWP7 Ringtones…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *