– За да можете да извършите процедурата по джейлбрейк на телефона си е необходимо на него да има настроен e-mail акаунт.
– Изпратете като прикачен файла „ChevronWP7.cer“ към e-mail акаунта, който е настроен на телефона.
– Отворете електронната си поща от телефона, отворете съобщението с прикачения файл и натиснете върху него, за да го инсталирате на телефона. Ако не видите съобщението, което сте си пратили проверете с Junk папката, защото е възможно то да е било маркирано като спам.
– При първото натискане на прикачения файл, ще видите иконката пред него да става черна (прикаченият файл е бил изтеглен), натиснете още веднъж върху него, след което ще ви бъде поискано потвърждение дали искате да инсталирате сертификата, изберете „install“.
– Добавете следния ключ в системния регистър на Windows (операционната система на компютъра, не на телефона), ако ключа не присъства вече (може да импортирате директно .reg файла от архива с ChevronWP7 за по-лесно):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsPhone\ProxyPorts]“DeviceReg“=dword:000069C5
– Включете своя Windows Phone 7 телефон към компютъра посредством USB кабела, стартирайте Zune софтуера и цъкнете на иконката с телефона.
– Бъдете сигурни, че телефона е активен и с отворен начален екран, след което може да стартирате „ChevronWP7.exe“, да маркирате двете опции и да натиснете бутона Unlock.
– Ако получавате грешка и телефона не се джейлбрейква, то проверете дали нямате активно приложение, което да използва HTTPS протокол, като Skype например, затворете Skype и опитайте отново.
– След като успешно „отключите“ телефона си ще може да му качвате неофициални приложения, като за целта ще е необходимо задължително да изтеглите и инсталирате Windows Phone Developer Tools, като за допълнително улеснение на процеса по инсталация на XAP приложения можете да използвате например Tom XAP installer.

Имайте предвид, че с последните ъпдейти за Zune софтуера, след всяка синхронизация с телефона тощ ще бъде заключван отново и съответно качените на устройството неофициални приложения няма да могат да бъдат изпълнявани докато не отключите устройството отново. За да предотвратите това заключване при синхронизация, ако разполагате със Samsung телефон е необходимо да инсталирате приложението Samsung Tools (линк по-долу) веднага след отключването, да го стартирате и да маркирате опцията „Prevent Device Relocking“, след което да натиснете бутона „Apply Changes“. Ако не сте с телефон на Samsung, то е нужно да зададете празни стойности на следните два ключа в системния регистър на телефона!!! За целта можете да използвате допълнителната програма Registry Editor, инсталирайки я на своя телефон и навигирайки през нея в системните регистри на телефона с цел да нулирате стойностите (линк за изтегляне по-долу):

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DeviceReg]
„PortalUrlProd“=““
„PortalUrlInt“=““

За да изтеглите актуална версия на ChevronWP7 Unlock-а за WP7…
За да изтеглите Windows Phone Developer Tools, за качване на приложения…
За да изтеглите нужните ви изнтрументи Samsung Tools и Registry Editor за WP7…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *