Глобул е мобилният оператор, които предлага ексклузивно смартфона HTC HD7 с операционна система Windows Phone 7 у нас, като специално устройствата на HTC могат сравнително лесно да се намерят официално и от други компании. Разбира се не липсват и такива, които уж предлагат по-изгодно смартфона, но не официален внос (често брандирани за чужда мобилен оператор) и не с гаранция към официалния сервиз на HTC, което може да ви създаде допълнителни главоболия при възникване на проблем. Затова ако не купувате устройството от Globul, то е добре задължително да се поинтересувате дали то има гаранция към локалния сервиз на HTC, или не, защото в официалния сервиз отказват обслужването на чужди устройства, предназначени за мобилни оператори в друга държава. Но да се върнем към Глобул и техните предложения, които не включват опция за лизинг, а само намалена цена за устройството при заплащане в брой и сключване на двугодишен договор или при плащане на пълната цена и без договор.

Вариант 1: Най-добрата оферта като цена за самия телефон е от 799 лева при сключване на двугодишен договор, валидна само за нови абонати, с абонаментна програма Web&Talk Ultra. Имайте предвид обаче, че стандартната месечна такса на този план е 54.90 лева, като за първите два месеца от 2-те години таксата е намалена на 27.45 лв. Това означава, че само за месечните такси за периода на договора ще трябва да платите 1262.70 лева, плюс ако надхвърлите включените в абонамента минути и допълнителни услуги.

Вариант 2: При сключване на нов двугодишен договор е възможно да вземете HTC HD7 и на малко по-висока цена за самия апарат, но да се възползвате от значително по-евтините месечни планове на Globul, при условие, че не говорите прекалено много, че да ви е необходим скъп план с много включени минути и допълнителни услуги. Съответно цената за апарата ще бъде между 829 лева и 919 лева, като при 919 лв. можете да използвате най-евтиния план Smart с месечна такса от едва 5 лева (120 лева общо за периода на договора).

Вариант 3: От Globul предлагат и вариант за покупка само на смартфона HTC HD7, без да е необходимо да сключвате договор за ползване на някоя от техните услуги, като цената в този случай за апарата е 1099.90 лева. Като при тази опция за съжаление можете да срещнете известни трудности с „намиране“ на апарата в търговската мрежа на Глобул…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *